Lo Maset de Carmeta

Lo Maset de Carmeta
Casa rural "Lo Maset de Carmeta"

dijous, 31 de març del 2011

Una casa rural a l'Ebre: "Lo Maset de Carmeta"

Amb aquesta breu història, veureu d'on li ve el nom a la casa:
L'any 1925, en una petita masia situada a l'horta de l'Assut, naixia Carmen Pinyol Pinyol. Però a Tivenys, igual com en molts pobles de la nostra geografia, el cognom no s'usa per identificar una persona, així que millor si us parlo de "Carmeta la Xorda".
Carmeta des de molt petita es va posar a treballar al camp per ajudar la seva família, composta de pares i germà.
Eren temps molt durs i en una família pobra de pagesos, havien de fer pinya des de petits.
Així que després d'una ràpida educació escolar, on n'hi havia prou amb saber llegir i contar una mica, Carmeta es va dedicar a allò que no ha deixat de fer en tota la seva vida: a treballar, sobretot en el camp, en el seu hort , tenint cura dels animals, de les hortalisses, de les verdures i dels fruiters.
Si, per que ara, fins i tot als seus 85 anys, no deixa de fer-ho.
Ella diu que no sap fer res més,. . que així és feliç.
Aquesta recent restaurada i estrenada casa rural porta el seu nom perquè, a més de ser la seva propietària, va ser la casa on es va criar fins que va decidir casar-se.
El casament el va portar a viure a casa de "Quiquet de Morfi", lo seu marit.
Lo maset seria utilitzat en una part com a magatzem per a màquines i les eines de camp i l'altra, com a corrals per al bestiar i aviram.
Ara, Lo Maset de Carmeta és una bonica i acollidora casa rural situada al camp, molt prop de Tivenys, a la comarca del Baix Ebre, que se us oferix per a que la vingueu a gaudir en el vostre temps lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada